Sunday, March 30, 2008

Ristipistokukkia

Alppitähti, joka kasvaa kivikkotarhassani, on ommeltu viime vuoden lopulla.
Kuvaa kannattaa ehkä tarkastella hieman kauempaa.

Pulsatilla armena, joka on kuvattu Kasvitieteellisessä puutarhassa, on ommeltu viime vuoden lopulla.


Saturday, March 29, 2008

Orkideoita

Tämä vaalean keltainen, hyvin herkkä ja kaunis orkidea on Phalaeonopsis. Näitä kukkia oli Talvipuutarhassa esillä useita.
Olen tähän asti kuvannut kamerallani kohteita ainoastaan automaattisäädöllä. Se on helppoa ja kuvista on useinkin tullut melko hyviä.
Olen kuitenkin Flickrissä tottunut näkemään niin paljon todella hyviä ja korkealuokkaisia kuvia, että omani ovat alkaneet tuntua varsin vaatimattomilta niiden rinnalla. Kuvistani puuttui syvyys, täyteys ja moniulotteisuus.
Niinpä kaivoin esille kamerani ohjekirjan ja aloin opetella ottamaan kuvia erilaisin säädöin. Itse asiassa minulla ei ole minkäänlaista käsitystä vieläkään siitä, miten kuvia tulisi ottaa. Valokuvaustermit tuntuvat niin oudoilta, mutta otan tavoitteekseni oppia joitakin perusasioita valokuvauksesta, vaikka jokin sisimmässäni torjuukin kaiken alaan liittyvän tiedon vastaanottamisen ja omaksumisen.
Kuvailen kaikkein mieluiten kasveja, ja kevät onkin nyt koittanut juuri sopivasti. Varhaisimmat kasvit ovat olleet jo kukassa, vaikka nyt onkin taas lunta maassa.
Ja taas on vierähtänyt pari viikkoa enkä ole saanut ommeltua ristipistoa kuin muutaman langanpujotuksellisen. Olen tehnyt samaa työtä jo vuoden alusta lähtien.
Nykyisin ei aikani tahdo riittää kaikkeen siihen, mitä haluaisin tehdä.



Tämän sekä seuraavan orkidean nimiä ei näkynyt olevan esillä. Kiinnostaisi kyllä tietää, mitä ne ovat. Orkidean olemus on niin voimakas, että se saattaa minusta tuntua jopa luotaantyöntävältä. Siitä syystä minulta jäikin parhain orkideasesonki väliin.
Sain Flickrissä kutsun erääseen orkidearyhmään, mikä oli minulle suuri ilo ja kunnia ja sen vuoksi olen alkanut kiinnostua mystisistä orkideoista vähän enemmän.


Yllä olevat orkideat on kuvattu Talvipuutarhassa. Mikä paratiisi siellä onkaan piilossa kaupungin hulinalta. Siitä on kymmenen vuotta, kun edellisen kerran kävin siellä. Silloinkin oli pääsiäinen, ja ihmiset jonottivat päästäkseen katsomaan keltaisia tipuja. Toivoin silloin vain, että jono etenisi nopeammin, jotta sieltä pääsisi ulos mahdollisimman nopeasti. Kammoksun nimittäin ihmismassoja, väenpaljoutta ja tungosta.
Nyt käydessämme siellä oli ensimmäinen pääsiäisen jälkeinen arkipäivä ja siellä oli vain muutama vieras. Vierailumme Talvipuutarhassa oli antoisa ja virkistävä kokemus ja odotan innolla seuraavaa kertaa.


Wednesday, March 26, 2008

Retki Talvipuutarhaan

Kävimme Talvipuutarhassa heti Pääsiäisen jälkeen. Pääsiäiskukat, liljat ja tulppaanit olivat kauneimmillaan. Ehdimme nähdä vielä myös puput. Myös monet orkideat kukkivat vielä. Täälläkin pitäisi vierailla useammin. Ratikalla pääsee ihan lähelle ja sisäänkin pääsee ilmaiseksi.

Krookusryhmä Talvipuutarhassa.


Keväisiä sipulikasveja Talvipuutarhassa. Ympärillä kukkivat vehkat valkoisin kukin.


Monday, March 24, 2008

Herttoniemen kartano






Toisena pääsiäispyhänä tuli pirteä pakkasaamu ja taivas oli pilvetön. Lähdin auringon noustua Herttoniemeen kuvaamaan myllyä. Kuvaillessani alkoi valon määrä hiljalleen lisääntyä. Halusin ottaa nämä kuvat varhaisessa auringonvalossa ja siksi ne ovat osittain melko tummia.




Herttoniemen kartano


Sunday, March 23, 2008

Kevät

Talventähti, Eranthis hyemalis on tämän kevään ensimmäisiä ulkona kukkivia kasveja Kasvitieteellisessä puutarhassa.

Phragmipedium sedenii

Hyvää Pääsiäistä !

Sunday, March 16, 2008

Paluu "lomalta"

Kolme viikkoa on hurahtanut ristipistoista Flickrissä, opettelemassa ja lomailun merkeissä. Kiitokset kaikille teille, jotka olette sillä välin vierailleet blogissani !
Ylläolevassa kuvassa on viime keväänä kuvattu Tulipa turcestanica Kasvitieteellisestä puutarhasta Helsingissä.


Kevättähti, täytyy tänä keväänä käydä tarkistamassa sen sekä latinan- että suomenkielinen nimi.


Pulsatilla armena, josta olen myös tehnyt yhden ristipistotyön.


Anemone regeliana


Tämänkin suloisen vuokon nimi pitää tarkistaa.


Anemone - luultavasti gayeri, tarkistetaan sekin.


Cycas, jota luulin palmuksi, mutta se on sille sukua. Kuvattu tänä keväänä, kuten seuraavatkin kasvit.


Keväinen näkymä Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneen käytävältä.


Aeonium arboreum keltaisessa kevätasussaan


Guzmania lingulata var. minor


Theobroma cacao, kaakaopuu


Medinilla speciosa


Retkeni Kaisaniemen Kasvitieteellisessä puutarhassa päättyi vähän luisuin hartein. Yritin kovasti saada hyviä kuvia, mutten ole vielä kovin harjaantunut käyttämään pientä kameraani. Siitä olisi mahdollista saada paljonkin enemmän irti.
Joissakin kasvihuoneista oli talvivalaistus, joka "söi" värejä, eivätkä ne tallentuneet kameraani yhtä loisteliaina kuin ne ovat paljaalla silmällä katsottuna. Pitäisi vain kuvata ahkerammin, jotta kamerankäyttö tulisi tutummaksi.
Kaikki tämän sivun kuvat on kuvattu Kasvitieteellisessä puutarhassa.