Saturday, April 28, 2007

Alppitähden taimi, Edelweiss plant

Yesterday I wanted to cheer me up a little and I went to a garden store. Prices of plants were very high, and I felt me sad and small. Selection of plants was abundant. I strolled in the garden center a long time. Finally I decided to buy three small Edelweiss plants, Leontopodium alpinum, and went home.

My tiny rock garden is scorched after very dry last summer. There still are some plants alive, but it is so early spring yet, that only few plants turn to green. This moment it's too early to estimate damages there.

I planted my three Edelweiss plants in the garden this morning as you can see in the picture above. It will cost a lot to have two hobbies and it depresses my spirits. But I will feel better, if my Edelweisses will grow and bloom this year and years after too.

Friday, April 27, 2007

Kasvimaan kunnon tarkastelua

Yritin piristää itseäni käymällä tänään puutarhamyymälässä. Yllätyin, kun hinnat tuntuivat niin korkeilta, mutta valikoimaa oli runsaasti tarjolla. Ei ole oikein varaa kahteen harrastukseen. Mutta päädyin kauan kierreltyäni ostamaan kolme alppitähden Leontopodium alpinum tainta. Yritän löytää niille kasvuolosuhteiltaan sopivat paikat pahoin kulottuneesta kivikkotarhastani. Taimet ovat vielä niin alullaan, ettei niissä ole nuppujakaan. Kivikkotarhassa saattoi nähdä minimaalista kasvunalkua vanhoissa hyvälajikkeisissa alppitähdissäni, jotka näinollen toivottavasti jatkavat kasvuaan.

Jos suinkin mahdollista, aion hankkia lisää kurjenmiekkalajikkeita. Kaksi vuotta sitten istuttamani kurjenmiekat, joiden piti olla keltaisia, osoittautuivatkin shamppanjanvärisiksi, eivätkä sopineet kauneudestaan huolimatta minun tarhaani. No, ne kukkivat upeasti sen ensimmäisen kesän, mutta sen jälkeen muodostivat pelkkiä lehtiä ilman kukintoja.

Näin taimitarhassa korkeita valkokukkaisia iiriksiä, jotka sopisivat siperiankurjenmiekkojen kanssa melko lähekkäin. Tai sitten lisään kasvuolosuhteiltaan vaatimatonta siperiankurjenmiekkaa. Kurjenmiekkojen sekä kukinnot että lehdet ovat minusta kauniita.

Wednesday, April 18, 2007

Lumikuningatar

Coelogyne cristata, lumikuningatar on peräisin Himalajalta. Orkidea kukki Kasvitieteellisessä puutarhassa Helsingissä huhtikuun alussa 2007.
Ristipistokuvan koko on 14 cm x 8 cm.


Samasta kuva-aiheesta isommassa koossa löytyy nyt myös ristipisto-ohje hakusanalla Lumikuningatar -09.

Leikkelyä

Olen ollut niin kiinni pistoiluissani, että ensi töikseni suunnittelemani kangasajuruohojen leikkaus on toistaiseksi jäänyt, mutta täytyy ottaa se seuraavaksi ohjelmaan.
Niitä on melko paljon ja kuivuneiden tiuhaan kasvaneiden kukintovarsien vuoksi yleisilme on kovin harmaa. Kasvusto on menestynyt todella hyvin tällä paikalla. Viime kesänä se kulottui ruskeaksi lähes kokonaan, mutta uskoisin että se puumaisine varpuineen pian alkaa versota uutta kasvua.

Olen alunperin kasvattanut kangasajuruohoni siemenestä asunnossani ja parvekkeella. Sen siemeniä on ollut hyvin saatavilla ja viljely on onnistunut hyvin.
Kasvipäiväkirjani mukaan se on kylvetty keväällä 2003 ja istutettu toukokuun lopulta lähtien kivikkotarhaan ja myös muualle pihalle. Kivikossa kasvi tuntuu menestyvän erinomaisesti.
Se aloittelee kukintaansa juhannuksen tienoilla.

Tuesday, April 17, 2007

Ryhmä kevätkurjenmiekkoja

Tulihan näitä kurjenmiekkoja sittenkin. Voi vain todeta, että kasvi on todella sitkeä. Se kestää paahdetta ja jopa kuivuutta ja kasvaa vähämultaisessakin maassa.

Monday, April 9, 2007

Cacao, kaakaopuu

From Botanic Garden, Helsinki, 06 April 2007.

Kasvitieteellisestä puutarhasta Helsingissä pitkänäperjantaina 2007.

Botanic Garden

Yellow Irises in Botanic Garden, Helsinki 06.04.2007.

Keltaiset kevätkurjenmiekat on kuvattu Kasvitieteellisessä Puutarhassa Helsingissä pitkänäperjantaina 2007.

Wednesday, April 4, 2007

Kevätkurjenmiekka

Iris botanical reticulata Harmony, joita pitäisi olla koko kavalkadi, mutta vain tämä yksilö on onnistunut jo kukkimaan kivikkotarhassani. Saa nähdä, onko kato käynyt rutikuivan edelliskesän johdosta. Joitakin taimia on vielä nousemassa.
Alla viheriöi Vinca minor, pikkutalvio.

First spring Irises in my rock garden, Iris botanical reticulata Harmony and green leaves of Lesser periwinkle, Vinca minor.